Menu
Max_Weber

АТАКА протестира срещу откриването на щаб на НАТО в България

Против националния ни интерес е да враждуваме с Русия. Само тя може да ни защити от военен конфликт, заяви Волен Сидеров пред събралото се множество.

Единствено народните представители, членове и симпатизанти на партия АТАКА протестираха срещу щабa на НАТО, който беше открит днес в София. Той се намира в централната част на столицата, на бул. „Тотлебен” 34, на метри от най-голямата болница за спешна помощ в страната „Пирогов”.

Пред събралото се множество, лидерът на АТАКА Волен Сидеров заяви, че в момента ние сме част от една фронтова линия. „В тази сграда, която беше на Българската армия се създаде щаб на НАТО. С каква цел, това остава неясно. Щаб, който се ръководи от американци. И българските военнослужещи ще бъдат подчинени на чуждо ръководство. Той се прави с цел да се създава напрежение и от територията на България да бъдат насочени тежки оръжия по посока на нашата освободителка от турско робство Русия”, разкри националистът. „Това е недопустимо! Това е политика, която ние осъждаме като грешна”, категоричен бе той.

Партийният лидер допълни, че само от АТАКА излязоха да кажат категоричното си „НЕ” на това България да бъде фронтова линия и да бъде въвличана във война. „Това не са шеги, това не е сплашване, както се опита военният министър да обяснява, това е реална опасност. Ние сме в състояние на подготовка за война, в това състояние ни вкарва САЩ”, изрази опасенията си Сидеров. Националистът отново поиска да бъде иницииран референдум дали България да продължи да бъде член на агресивния военен блок НАТО или да бъде неутрална държава както е Австрия. „Австрия е член на Евросъюза, но не е член на НАТО. По големина е колкото нас, по жители е колкото нас, значи може. Аргументите, че ние сме слаби, няма кой да ни защитава не важат”, посочи председателят на АТАКА.

Сидеров разказа, че неутралитет на една държава е в неин плюс, тъй като тя е по-стабилна геополитически и е гарант за другите държави, че няма да вземе страна в даден конфликт. Той припомни, че точно заради заемани грешни позиции по времето на Първата и Втората световни войни страната ни е претърпявала национални катастрофи. „Наближава Трета световна война. Сега е моментът България да каже ясно –не искаме да бъдем член на военни блокове и искаме неутралитет и достатъчно добро отношение с всички големи сили в Европа”, прогнозира лидерът на АТАКА.

„Абсолютна грешка е да враждуваме с Русия. Това е против българския национален интерес и го съзнава всеки разумен човек. Ние изразяваме мнението на най-малко 80% от българите, които са категорично против санкциите срещу Русия, против грешната политика, която днес води българското правителство”, посочи Сидеров.

Националистът каза още, че за да тръгне България по пътя на развитието си, народът трябва да избере политици с патриотично виждане каквито АТАКА вече 10 години предлага. По думите му следващите месеци ще бъдат исторически за Европа и България, защото ЕС трябва да реши дали да остане васал на САЩ и да разпалва военно напрежение или да поеме по пътя на икономическото сътрудничество и възхода на европейските държави.

„Призовавам към висока обществена активност, към бойкотиране на американските военни бази, да изгоним оттук американските нашественици, да проведем референдум за членството ДА или НЕ в НАТО, за това се изисква мощна обществена вълна”, обърна се към народа Сидеров.

Той коментира и скандалите с ремонта на военните ни самолети и каза, че това се дължи на обърнатия гръб на българските управляващи към Русия и заеха проамериканска позиция.

„Русия е много мощна икономически и военно държава в момента, която може да осигури военната защита на България при много изгодни условия. Не както правят Щатите и другите европейски партньори да ни продават старо оръжие на висока цена. Обратното – Русия може да ни снабди с модерно оръжие и да застане като гарант на нашата цялост и суверенитет и неутралитет, именно тя и никой друг. Руският президент Путин каза, че иска да работи с България. Ние трябва да приемем този знак ясно и да направим нужното, така че да възстановим отношенията си с Русия – и икономически, и културни, и военни. Това е единствената държава в света, която може да защити България във военен план”, заключи Сидеров.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...