Menu
Max_Weber

Калфин: Корупция има, защото липсва обществен натиск

Корупция има, защото липсват достатъчно контрол и обществен натиск върху всяка една институция. Това стана ясно от думите на вицепремиера и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин в „Здравей, България”. Според него, прокуратурата, например, трябва да се отчита много по-често пред Народното събрание.

„Нека да ги сложим на масата и да кажем - това са проблемите. Направи работна група, направи публична дискусия, включи в нея Сметната палата, БОРКОР, прокуратурата”, призова Калфин.

Във връзка с нивото на заплатите у нас, Калфин подчерта: „Дори когато икономиката върви, заплатите не се увеличават толкова при нас. Бизнесът разчита на ниското заплащане на труда. Дупките основно са в средно квалифицираната част - майсторите – тези, които не са със задължително образование”.

По думите му най-малко безработни са хората, които са по-високо образовани, но те пък обикновено не работят по специалността си и започват работа след 25-годишна възраст, което според министъра е късно.

„В айти сектора например търсят хора, които знаят езици. Доколкото знам, там вече са наети бежанци”, каза вицепремиерът.

Той обясни, че страната ни има ангажимент за 500 бежанци, които да приеме от други страни.

Калфин коментира и новината, че майките ще получават помощите във ваучери, с които могат да си купят определен вид стоки. Още по темата – във видеото на сайта на Нова телевизия.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...