Menu
Max_Weber

Борисов: Знам ужасните мъки на болните

Заедно със здравния министър Петър Москов и кмета на София Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova посетихме СБАЛО, за да се запознаем с напредъка по разширяването на лъчетерапевтичния комплекс към лечебното заведение. Това написа в социалната мрежа премиерът Бойко Борисов.

Министър-председателят продължава: Проектът е част от Средносрочната рамкова инвестиционна програма на Министерство на здравеопазването по схема за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г. Той беше напълно провален от правителството на Орешарски. Сами може да видите - на табелката пише, че е трябвало да бъде завършен още март месец миналата година.

Знам какви ужасяващи мъки са за болните и техните семейства, с такава диагноза да се налага да чакаш заради развалена апаратура. Най-лошото беше, че заради предишното правителство цялата програма от 300 млн. заминаваше и трябваше от бюджета да се доплати. Щастлив съм да кажа, че успяхме и декември месец ще сме готови в много болници в страната с най-модерната, най-добрата, най-скъпата апаратура. Имаме прекрасни специалисти и заедно с усилията на правителството, на министъра и на неговия екип, уверявам ви, че ще подобрим значително условията в болничните заведения. Това е един конкретен случай как здравната реформа се прилага на практика, завършва Бойко Борисов.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...