Menu
Max_Weber

Меглена Кунева уверена, че антикорупционният закон ще получи одобрение в парламента

Продължава дискусията за антикорупционния закон, изготвен от вицепремиера Меглена Кунева, който беше отхвърлен от депутатите на първо четене миналата седмица. В “Денят започва” по БНТ Кунева изрази увереност, че текстовете все пак ще получат одобрението на парламента.

Според нея е жалко, че законът не беше приет преди предстоящите избори на 25-ти октомври, защото той щял да създаде усещане за сигурност в обществото.

Меглена Кунева, вицепремиер: Кметовете, главните архитекти – това са много важни фигури в една местна власт и те щяха да бъдат обект на проверка, имущество, конфликт на интереси. Сега прокуратурата разчита на много по-малък приток на подобни данни или основателни съмнение, защото тя работи само с данни от МВР. Тоест ние отслабваме държавата си. Аз отчетох бележките, примерно за анонимните сигнали, имаше в МС желание за повече доуточняване, но не желание да отпаднат и за това ние доуточнихме, че има специална методика, по която се оценява какви да бъдат изискванията към самия сигнал. Даже чух, че това щяло да бъде репресивен орган, Оруелски и т.н. Там е репресия на властта върху хорат, а тука е контрол на хората върху властта.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...