Menu
Max_Weber

Засилваме търговско-икономическото сътрудничество с Белгия

Висока оценка на търговско-икономическите отношения между България и Белгия дадоха премиерът Бойко Борисов и заместник министър-председателят и министър на външните работи, външната търговия и европейските въпроси на Кралство Белгия Дидие Рейндерс.

Двамата разговаряха днес в рамките на официалното посещение на г-н Рейндерс в страната ни по покана на министъра на външните работи Даниел Митов.

„България е заинтересована от задълбочаване на това сътрудничество“, заяви министър-председателят. Той посочи интереса на страната ни за привличане на инвестиции и активно участие на белгийски компании в реализацията на проекти в инфраструктурата, енергетиката, транспорта, околната среда, телекомуникациите и др.

В рамките на срещата беше обсъдено партньорството между България и Белгия в рамките на ЕС и НАТО, въпросът с мигрантите, както и актуалните за Съюза инициативи, сред които Планът „Юнкер“. Беше отбелязано и доброто сътрудничество по линия на министерствата на отбраната, на вътрешните работи и полицейските органи.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...