Menu
Max_Weber

Бойко Борисов: Бъркаме в дългогодишна рана

„Ще прекратим порочната практика за злоупотреби с горивата за отопление и с маркираните горива, ще съберем митата и акцизите и през разходната част на бюджета ще компенсираме всички, които имат нужда” – така премиерът Бойко Борисов обобщи ефекта на предлагана от правителството промяна в Закона за акцизите и данъчните складове, одобрена на заседанието днес.

Тя предвижда увеличаване на акцизните ставки за енергийните продукти, използвани като гориво за отопление, за да се предотвратят на възможностите за отклонение от акцизно облагане чрез използване на тежки и маркирани горива не по предназначение като гориво за отопление, а като моторно гориво. Очакваният ефект за бюджета е в размер на 71 млн. лева.

„Това е тема, която ще ощети група хора… Досега никой не е посмял да бръкне в тази рана, а се правят страхотни злоупотреби”, коментира премиерът.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...