Menu
Max_Weber

Андрей Райчев: ДПС има план да се върне във властта

„ДПС има план да се върне във властта и е на път да го изпълни”, заяви в студиото на „Здравей, България” социологът Андрей Райчев. „Не знаем каква ще е формулата на тяхната договореност”, уточни Райчев.

„Идеята, че ДПС може да изчезне, е вредна, защото на това място ще възникне нещо ислямско и отвратително и защото те са незаобиколим фактор”, коментира още той.

„ДПС е болна от всички болести, от които е болна и всяка друга политическа партия в България. Там има корупция, задкулисен политически живот, но да не би това да го има само в ДПС? Те крадат малко по-организирано понеже са малко по-йерхаризирани. Нищо особено не виждам там, ако ги сравнявам с българските политически партии”, каза Райчев.

„ДПС води дългосрочна антитурска политика и от една година насам това не е така”, коментира той. „ДПС спряха „Южен поток” и направиха голяма услуга на САЩ, което означава, че САЩ накараха Турция да ги приеме. Имаше една знакова среща, на която Лютви Местан беше усмихнат като най-щастливия човек в света, а Ердоган едва се сдържаше да му се развика и Турция прекрати анти-ДПС акциите си. Те бяха масови акции. На всички избори посланикът на Турция обикаляше и говореше против ДПС”, добави той.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...