Menu
Max_Weber

Бойко Борисов: Приетият закон за здравната реформа стабилизира правителството

„Приетият закон за здравната реформа стабилизира правителството”, това каза премиерът Бойко Борисов при откриването на обновения Комплексен онкологичен център във Велико Търново.

По думите му всеки закон и всяка реформа има двигател в лицето на министъра и подкрепа от страна на кабинета. „От самото начало министър Москов ми е обяснил какво целим с всяко едно нещо, което е прието в закона. Крайната цел е тази огромна смъртност на български граждани от ракови заболявания да намалее", допълни министър-председателят.

„Само към днешния ден правителството открива инвестиции за към 120 млн. лв. и те всички са за здраве, защото пречиствателната станция дава чиста природа, спортните съоръжения ни дават здраво поколение, тези придобивки за докторите дават възможност огромна част от пациентите да се върнат след това в живота абсолютно здрави. Затова си заслужава по някой път да има проблеми, да ги преодоляваме, защото резултатите са много видими и отиват право при хората", посочи Борисов.

„Затова не се подвеждайте по такива като експеримента „Орешарски”, 3,7 млрд. лв. сме дали за 7-8 месеца само да покриваме дупката КТБ”, заяви министър-председателят. „За година и половина бяха спрени всички фондове, а това е направено с европейски фондове. Никой в България не може да отдели пари, за да направи това, което е направено”, коментира Бойко Борисов.

Министър-председателят присъства на откриването на напълно обновените Комплексен онкологичен център и стадион „Ивайло” във Велико Търново. По-късно в област Русе откри близо 6-километрова отсечка между селата Щръклево и Красен, изцяло обновения централен площад и реновирано читалище„Просвета – 1919” в село Красен, речна информационна система – БУЛРИС и напълно обновен спортен комплекс в Русенския университет „Ангел Кънчев”.

„Правим всичко в името на здравето, образованието, добрата инфраструктура и контрола на границата”, увери премиерът Борисов. „Само днес сме открили пречиствателна станция в Кърджали за 70 млн.лв., уникална апаратура в болницата във Велико Търново за 10.5 млн.лв., зали и стадиони в Търново за 5.5 млн.лв., 34 млн.лв. за информационната система и 5 млн. лв. в село Красен. Питам Ваньо Танов колко е събрал в повече през този месец, а той ми отговори - 80 млн. лв., а ние сме изхарчили 120 млн. само днес”, посочи Борисов.

По думите му всички усилия на правителството и добрите резултати от тях са видими. „Когато фактите говорят, нищо друго не може да се коментира”, категоричен беше Борисов и благодари на всички, които са присъствали. „Ние идваме, когато всичко е готово, но докато стане, трябва много труд и много работа”, допълни той.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...