Menu
Max_Weber

Атанас Атанасов: Турция събира данни чрез имамите в България

Турция събира информация за настроенията на турските граждани у нас чрез имамите в джамиите в България. Това стана ясно от думите на председателя на вътрешната комисия в парламента Атанас Атанасов в „Здравей, България”.

По думите му в джамиите се раздават анкетни карти със следните въпроси: „Според вас съвременното българско училище успява ли да съдейства за изграждане на единна помашка общност”; „Владеете ли писмено турски език”; „Каква телевизия гледате”, като тук отговорите са: българска, турска или друга; „Коя е родината ви” с отговори България, Турция или друга. На въпроса „Вашият майчин език е?” отговорите са: турски, помашки, ромски. Тоест, българският като отговор липсва.

„На базата на това може да се работи за манипулиране на това общество. В момента Турция се управлява от политическа сила, която има имперски амбиции”, допълни Атанасов.

По думите му в България мюсюлманските домове се ползват много отдавна за политическа дейност, за услуга на ДПС.

„Откакто ДПС са на власт, се забеляза бавно и системно внедряване в системите за сигурност на хора от тази партия. През последните години има много тясно сътрудничество между тази партия и турската държава”, подчерта той. Според него „отдавна сме изпуснали влака”.

Има ли терористи сред бежанците, които влизат у нас и какво искат да превозват руските самолети над небето ни – на този въпрос Атанасов отвърна: „Не смятам, че в момента има риск за българската национална сигурност чрез бежанците. Иначе отдавна тези терористични организации имат свои изнесени хора, включително и в Европа”.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...