Menu
Max_Weber

ГЕРБ иска оставката на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и анкетна комисия в НС заради акцията в Лясковец

ГЕРБ иска оставката на главния секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров, във връзка с проведената в петък акция в Лясковец. Това заяви в извънредно изявление пред журналисти в Централата на партията, заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов. По думите му ГЕРБ ще настоява и за създаването на временна анкетна комисия по случая, тъй като липсва цялостна информация.

„С тази операция, проведена по този начин, действително се застраши човешки живот, не само на тези, които участваха в нея, но и на всички тези, които живеят в близост до тази сграда. Парламентарната група на ГЕРБ, за изясняването на всички обстоятелства и факти, свързани с дейността на професионалното ръководство, на първо място ще поискаме оставката на главния секретар на МВР. Той носи персонална вина за този случай. Ще поискаме анкетна комисия, в която да бъдат чути всички, които са имали отношение в планирането на тази операция, както и тези, които са имали отношение към минал период“, подчерта Цветан Цветанов. Според него, идентично на случая в Костинброд, в Лясковец имаше един екип, на една телевизия, която беше в състояние веднага да заснеме организираното шоу, което предвидиха ръководството на МВР.


„Цялостната операция показва дефицита и дефекта на всички законодателни промени, които се правят в сектор "Сигурност" в последните девет месеца. Заобикаля се Законът за МВР за т.нар. конкурсно начало за ръководните кадри в структурите на МВР. Доминирането на представители от структурите на контраразузнавателната Главна дирекция "Национална сигурност", показва пороците и тези грешки, които се постигат в момента в МВР. Не е нормално главният секретар да дойде от ДАНС, директорът на финансовата служба да дойде от ДАНС, директорът, който беше назначен в СДОТО, да дойде от ДАНС. Има поредица служители, които нямат никаква професионална подготовка в полицейската дейност“, посочи зам.-председателят на ГЕРБ. Цветан Цветанов припомни, че в началото на мандата на ГЕРБ през 2009 г., тогавашният главен секретар Павлин Димитров стана заместник-министър, а тогавашният директор на "Национална полиция" Калин Георгиев, което е втората по значимост висша професионална фигура в МВР, беше назначен за главен секретар на МВР, което гарантира приемствеността в сектор „Сигурност“.


Източник: Пресцентър ГЕРБ

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...