Menu
Max_Weber

Борисов посети Музея на историята в София

Министър-председателят Бойко Борисов посети Музея на историята на София. Ето какво сподели премиерът в социалната мрежа:

С кмета на София Йорданка Фандъкова разгледахме Музея за История на София, който отваря врати утре на празника на столицата. Всички софиянци и гости на града ще могат да го посетят в реновираната и адаптирана сграда на бившата Централна минерална баня, която сама по себе си е забележителен архитектурно-строителен и художествен паметник на културата.

В 10 различни зали е проследена историята, бита и културата на София от VI хил. пр. Хр. до 40-те години на XX в. Винаги съм твърдял, че България има богата култура и трябва да се гордеем с това. Експонати като „Златната каляска”, принадлежала на Мария Антоанета, царския трон от парламента, бюрото на Стефан Стамболов, часовника, подарен на княз Фердинанд от кралица Виктория разкриват любопитни детайли около историята и развитието на една от най-древните европейски столици. За официалното откриване утре и по повод празника на столицата е предвидено тържествена програма с огнен спектакъл, 3D Mapping и пиротехническо шоу.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...