Menu
Max_Weber

Националната стратегия по демографските въпроси ще бъде готова до октомври

Новата Национална стратегия по демографските въпроси ще бъде готова до октомври. Това съобщи в Перник лидерът на партия АБВ Георги Първанов и президент (2002 – 2012 г.).

След среща през последните дни с работна група към БАН, която работи по темата, вицепремиерът Ивайло Калфин го уверил, че документът се подготвя и през октомври ще може да бъде предложен за обществено обсъждане.

Първанов подчерта като заслуга на АБВ това, че за първи път България има министър и то вицепремиер с насоченост към демографските проблеми. Той допусна, че първото публично обсъждане на Стратегията може да е в Перник, където документа ще бъде представен от вицерпремиера Калфин и неговия екип в присъствието на Георги Първанов.

Дължим това на покойния кмет на Перник Росица Янакиева по чиято идея демографският проблем беше заложен като един от основните в партийната ни програма, поясни Първанов.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...