Menu
Max_Weber

Миков: Повече вяра, надежда и любов за софиянци

„Днес столицата на България има своя празник, посветен на великомъченица София и дъщерите й Вяра, Надежда и Любов. Днес е Вашият празник като жители на София. Искам най-напред да Ви пожелая много здраве и силна воля за по-добър и справедлив живот за всички!”. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков в поздравителен адрес по случай Деня на София, 17-ти септември.

„Днес, когато вниманието ще е насочено към големите инфраструктурни проекти на града, които някои тълкуват като единствено значимото, се изкушавам да помисля и за други неща. Питам се дали това е достатъчно, за да бъде София наистина добър и сигурен град, в който децата да играят навън спокойно и безгрижно, в който няма бедност, а по улиците има повече усмихнати хора. Живеем ли като общност или сме разединени? Има ли нещо, което да ни кара да обичаме своя град, освен хората, които живеят в него? Има ли в София място за повече вяра, надежда и любов? Празникът на града носи ли усещането за празник и у жителите му?”, отбелязва във Фейсбук лидерът на социалистите.

„Питам се дали някои през последните 25 години свързва развитието на града с подобряването на условията на живот на хората. Някой грижи ли се за осигуряване на работа за всички? Има ли безопасни места за обучение и игра на децата ни? Живеят ли възрастните ни родители с пенсии, които не ги карат да се срамуват? Имаме ли добро здравеопазване? Поредното преасфалтиране на „Цариградско шосе” ли беше най-важното нещо тази година или строежът на детски градини? Някой работи ли сериозно за справедливото узаконяване на остъклените балкони?... Ние имаме отговорите на тези въпроси!”, категоричен е председателят на БСП.

„Знам, че не само хората трябва да обичат градовете си, но и градовете трябва да обичат своите хора. Ние, от БСП, можем да превърнем това в наш национален приоритет! Нашите кметове са превърнали това в своя кауза. Можем да направим това само заедно”, завършва Михаил Миков.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...