Menu
Max_Weber

Георги Първанов: АБВ е носител на истинската идея за реформа на българската политика

В местните избори АБВ влиза със самочувствието на най-динамично развиващата се партия. Това заяви Георги Първанов, президент на Р България /2002-2012/ и председател на ПП АБВ.

„Няма друга партия, която само за година да е скочила на 15-хиляден членски състав. Това е един от знаците, че АБВ от тук нататък става незаобиколим фактор и че идеите на някои партийни лидери за монопол в лявото пространство остават делеч назад в историята", добави той.

Убеден съм, че бъдещето е на АБВ, категоричен бе Георги Първанов. „Макар и млада партия, АБВ е парламентарна формация, АБВ има своят авторитет в българския парламент, независимо дали става дума за енергетика, икономика, образование, здравеопазване или в сектор "Сигурност". Нашата експертиза е високо ценена и позицията ни е такава, че всеки, независимо дали е съгласен с нея, се съобразява".

Първанов каза още, че АБВ няма да спре и има своите мащабни идеи за трайна и дълбока реформа в политическата система и отново припомни, че в основаата на това стои идеята за свикване на Велико народно събрание. „Това беше идея на АБВ. Ще започнем от дълбоко с проблемите на политическата система, където има нужда от голяма, значима реформа на политическия модел, започвайки от идеята за президентска република, минавайки през идеята за пряката демокрация. Никой, освен АБВ не говори, че предстои референдум, наши идеи са и за мажоритарният избор, защото хората имат право да избират личности заедно с партии, и за задължителното гласуване", каза още той. Първанов заяви, че АБВ ще отстоява тези идеи и по време на предизборната кампания, и след това.

АБВ показа наличието на висок управленски потенциал от дистанцията на времето - в лицето на Ивайло Калфин и на другите ни представители в изпълнителната власт, с които всеки гледа да се съобразява оттук нататък, каза Георги Първанов. „В тези избори влизаме със самочувствието нa успяваща сила".

Първанов припомни, че преди около година въпросът за влизането на АБВ във властта породи много вътрешни спорове. Към днешна дата обаче съмненията са далеч. „Ивайло Калфин направи реформа, каквато никой не е посмял да започне за тези 25 години - пенсионната реформа. Обърна се с лице към проблемите на младите семейства, зае твърда позиция по темата за доходите и минималната работна заплата. Тази стъпка, която направихме, беше оправдана и този висок управленски потенциал, който доказва", категоричен е Първанов.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...