Menu
Max_Weber

Миков: Да не се изкушаваме от езика на омразата

Председателят на НС на БСП Михаил Миков призова в свое изявление във Фейсбук да не се изкушаваме от езика на омразата. По думите трябва да се насърчи изучаването на чужди езици на Стария континент, което сближава хората, а познаването на чуждата култура е предпоставка за сближаване и между народите.

„То води до повече солидарност между нациите. Точно тази солидарност понякога ми се струва, че не ни достига и в самите ни общества, и в международната общност”, пише още Миков. Според него езиците са средство за предаване на послания, мощен изразител на отношението на личности и общности по даден въпрос.

„Винаги съм се надявал тези послания да не включват езика на омразата, а напротив да противодействат на него и на невербалните му прояви. Затова преди време, на входа на централата на БСП написахме на десетки езици думата „Солидарност“ върху пано, с което скрихме стъкло, счупено от някой „красив“ изразител на политическо мнение”, припомня лидерът на БСП.

Миков призовава политиците да не се изкушават от зачестилите случаи на етническо напрежение и със съответния политически език да се опитат да извлекат дивидент. „България се нуждае от равновесие във всяко едно отношение, от баланс на правата и интересите и много, много солидарност! България се нуждае от повече политика #ЗА ХОРАТА!”, завършва Михаил Миков.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...