Menu
Max_Weber

Военнослужещите и цивилните служители ще получават допълнително месечно възнаграждение за присвоена/потвърдена класна специалност

Военнослужещите и цивилните служители ще получават допълнително месечно възнаграждение за присвоена/потвърдена класна специалност на основание обнародвана в „Държавен вестник“  от 04.02.2014 г. Наредба за изменение и допълнение на Наредба № Н-15/27.04.2010 г. за условията, размерите и реда за изплащане на допълнителни възнаграждения за специфични условия при изпълнение на военна служба и положен труд.

Изплащането на парите ще се извършва след присвояване или потвърждаване на съответната класна специалност.


В момента, съгласно указанията, се изготвят изискванията за придобиване на класна специалност на военнослужещите и цивилните служители по чл. 15а, ал.1 от Наредбата, които следва да бъдат разработени от видовете въоръжени сили в тримесечен срок и в съответствие с § 5 от Заключителните разпоредби на Наредбата да бъдат представени на министъра на отбраната до 4 май 2014 г.


Към момента тези средства се получават от летателния състав, а за останалите лица от Военновъздушните сили и другите видове въоръжени сили изплащането ще започне три месеца след влизане в сила на наредбата предвид необходимостта от разработване на изисквания за потвърждаване/ присвояване на класна специалност.


Източник: Пресцентър Министерство на отбраната

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...