Menu
Max_Weber

Михаил Миков: Управляващите се държат неадекватно по проблема с бежанците

Поведението на управляващите е неадекватно, защото явно те са очаквали проблемът да се разреши от някой друг. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков в коментар на бежанската вълна.

„БСП поиска и свикване на КСНС, за да се очертае позицията на страната ни, както и да се обсъдят позициите на останалите държави по въпроса”, обясни той.

Миков даде пример с несправедливото финансиране на държавите, приемащи бежанци. „България и Естония получават приблизително еднакви средства, но Естония не е на границата с Турция, откъдето основно идват мигрантите за Европа”, подчерта председателят на БСП.

Той даде пример и с въпросната „гореща точка”, като заяви, че липсата на ясна позиция довежда до подобно „объркване в превода”. Миков предложи да се преразгледа и Дъблинското споразумение, защото стриктното му спазване ще доведе до огромен наплив на бежанци в България.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...