Menu
Max_Weber

Очакваме положително развитие по Шенген по време на холандското председателство

България ще продължи да работи активно и очаква положително развитие за членството си в Шенген по време на холандското председателство. Това заяви вицепремиерът по координация на европейските политики и институционални въпроси Меглена Кунева по време на срещата си с министъра на външните работи на Холандия Берт Кундерс, който е на посещение в София.

Заместник министър-председателят беше категорична, че всяка страна трябва да бъде оценявана според положените усилия и посочи, че България стриктно изпълнява ангажиментите си по охрана на външните европейски граници.

Кунева и Кундерс обсъдиха бежанската криза в Европа, както и мерките, които европейските институции и страните-членки взимат. Двамата се обединиха около тезата, че за Европейския съюз е по-добре квотите за бежанци да бъдат задължителни за всички страни. Вицепремиерът посочи, че в близко бъдеще квотите трябва да бъдат ориентирани и към различните пазари на труда в различните страни, за да може освен хуманитарната си функция, да имат и добавена стойност за икономиката на Европейския съюз.

Кунева и Кундерс коментираха и сътрудничеството между България и Холандия по отношение на подготовката за българското председателство през 2018 г. Холандия е една от страните, които ще помогнат на страната ни за развитието на административния капацитет.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...