Menu
Max_Weber

Бойко Борисов: България е велика и стара нация

Считам, че присъствието на хората, които управляват Европа, на откриването на изложбата „Златните съкровища на България: Варна и най-старото обработено злато в света” е признание не към мен, а към хората, направили много за това да сме тук. Това публикува в социалната мрежа министър-председателят Бойко Борисов.

Признателен съм на Мартин Шулц, който посочи, че няма друг такъв случай – трима председатели на европейски институции и министър-председател да са откривали изложба в Европейския парламент, допълва премиерът.

Борисов изряза съгласието си с него, че тази изложба е крачка напред към опознаване на Източноевропейското културно наследство и надмогване на предразсъдъците.

Поканих г-н Шулц да посети България, както това вече направи президентът на ЕК Жан-Клод Юнкер и остана очарован, пише още Борисов.

България е велика и стара нация и има какво да покаже на света. Надявам се, с тази изложба да сме събудили интереса на повече хора към историята и културата ни, завършва премиерът.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...