Menu
Max_Weber

Търсят възможности за повече услуги за възрастните хора

“Търсим възможности за повече услуги за възрастните хора“, каза вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин при посещението си в Дневния център за стари хора и Дневен център за хора с увреждания „Дар” в Търговище.

„Децата са приоритет, който през последните години го има. Там затваряме старите домове, настаняваме децата в по-добри центрове и до голяма степен този процес е свършен, време е вече да се насочим и към по-възрастните хора”, каза Ивайло Калфин.

„Погледнато отстрани, бюджетът на социалното министерство 1 милиард и 100 милиона лева са много пари, но в тази сума са включени и много социални плащания, посочи министър Калфин. „Борим се с Министерството на финансите да се увеличи субсидията за различните видове социални услуги, но е въпрос на възможности на държавата, на бюджета”. И посочи, че сред неговите приоритети е увеличаването на работните заплати на заетите в социалната сфера. Министър Калфин благодари на ползвателите на услугите на Дневния център за възрастни хора, че и те поставят този проблем.

„Това действително ми е първи приоритет, не е много популярно, ще кажат хората, дайте повече пари за социални услуги, но не може работещите в тази сфера да стоят на минимални работни заплати. Няма как да искаме качество. Хубаво е, че и вие го поставяте като проблем”, каза министър Калфин.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...