Menu
Max_Weber

Омбудсманът: Ще водя битката на гражданите срещу бездушието на институциите

Мая Манолова официално встъпи в длъжността на Омбудсман на Република България. Това стана на тържествена церемония, при която щафетата беше предадена от Константин Пенчев.

"За мен е чест да бъда третият поред национален омбудсман", заяви Мая Манолова. Тя допълни, че Гиньо Ганев и нейният предшественик са развили институцията, придали са й солидност, значимост и почтеност.

"Съзнавам огромните очаквания, с които е натоварена институцията в мое лице. Днес държавата с нейната организация и администрация има много пропуски, а в живота пропуските се измерват с човешки животи", отбеляза Манолова.

Тя посочи, че обществото има нужда от още един сензор и това е омбудсманът. "С това разбиране встъпвам в длъжност и ще отстоявам тази позиция. Ще принуждавам администрацията да работи за всеки човек, за отделния гражданин. Битката може да изглежда трудна и непосилна за един човек, но аз имам доверието на хората", уточни Манолова.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...