Menu
Max_Weber

Румен Петков: Да се обвинява граничният полицай е груба грешка

"При всички случаи това са хора, които незаконно са влезли в България – те са пресекли незаконно българската граница." Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV заместник-председателят на ПП АБВ – Румен Петков по повод стрелбата на българо-турската граница. „При всички случаи е видно, че ресурсите, с които разполага всяка една от държавите-членки на ЕС, са недостатъчни и това в много голяма степен важи и за България като външна граница на ЕС”, коментира Петков.

Той каза още, че интегрираната система е такава, че дори без снимков материал засича нарушения на границата и ръководството по места е длъжно да вземе мерки, независимо от това колко са нарушителите. По думите му, не може да няма проблеми със системата, тъй като нейното въвеждане и експлоатация се е забавило. „От репортажа във Франкфурт и на въпроса какви са причините нашият консул каза, че до приключване на разследването не могат да коментират нищо. Затова Германия е държава. Ние имаме разследване, досъдебно производство, имаме ангажирани и следователски екипи, имаме Хелзински комитет, който отива, който пита едната страна излиза и пита едната страна и всеки от нас излиза и обяснява разследването и това не ми се струва за много сериозно”, каза още Петков.

„На мен ми е чудно тези от Франкфурт нямат ли Хелзински комитет, който да отиде и да пита нашите сънародници какво е станало. Тая държава изостава на места, но да се върнем на конкретната случка. Първо проблемът не е започнал днес. Ние продължаваме да пропускаме анализа какво стана по време на арабската пролет, защо арабската есен, ни удари по този начин и да не си вадим поуките като ЕС. Трябва да дадем възможност на следствените органи да се произнесат”, категоричен бе Румен Петков. Според него е груба грешка да се обвинява граничният полицай.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...