Menu
Max_Weber

Министърът на отбраната Ангел Найденов заминава на официално посещение в Република Гърция

Министърът на отбраната Ангел Найденов ще бъде на официално посещение в Република Гърция в периода 18-19 март по покана от министъра на националната отбрана Димитрис Аврамопулос. В рамките на посещението са предвидени официална визита на българската делегация в Министерството на националната отбрана в Атина, както и срещи на министър Ангел Найденов с президента Каролос Папуляс и председателя на парламента на Република Гърция Евангелос Меимеракис.

По време на посещението командирите на Военновъздушните сили на двете страни ще подпишат Техническо споразумение по въпросите на охраната на въздушното пространство (Air Policing), в изпълнение на Междуправителственото споразумение в тази област в Интегрираната система за Противовъздушна отбрана на НАТО (NATINADS). Ще бъде подписана и Програмата за двустранно военно сътрудничество между Министерството на отбраната на Република България и Министерството на националната отбрана на Република Гърция за 2014 г.


В състава на българската делегация са включени Н. Пр. Емилия Кралева - извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Гърция, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Константин Попов, представители на политическия кабинет и на дирекция „Отбранителна политика“ в Министерството на отбраната.


Източник: Пресцентър Министерство на отбраната

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...