Menu
Max_Weber

Москов твърд за "данък вредни храни"

Петър Москов не отстъпва от идеята си да наложи данък "Обществено здраве". Това стана ясно от изказването му пред БТВ, където отново защити предложения от Министерството на здравеопазването налог.

„Вредни храни сами по себе си няма, има определени съставки – сол, захар, кофеин и трансмастни киселини, които в определени количества са доказано вредни за здравето и за организма”, заяви Москов. И уточни, че има пряка връзка между начина на хранене и употребата на тези съставки и заболеваемостта, което е доказано от медицинската наука. По думите му има и пряка връзка между данъчна и спортна политика за здравословно хранене, които доказано водят до намаление на потреблението на храни, които съдържат тези вредни съставки.

Москов подчерта, че при облагането на вредните храни не става въпрос за облагане на такива от първа необходимост, тези, които нямат заместител – месо, хляб, мляко. „Говорим за храни, без които можем и които със сигурност водят до проблеми със здравето ни”, каза министърът на здравеопазването.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...