Menu
Max_Weber

Най-голямата частна китайска компания избра България за изграждането на централа за инвестициите си в ЕС

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с г-н Ю Шъчун, изпълнителен директор на най-голямата частна китайска компания „Пасифик кънстракшън корпорейшън груп лимитед“. 

Г-н Ю Шъчун връчи на премиера Борисов писмо за официални намерения за инвестиции в България. По време на разговорите китайският гост информира министър-председателя, че представляваната от него компания е избрала България за изграждането на своя централа за инвестициите в страните от Европейския съюз. „Пасифик кънстракшън корпорейшън груп лимитед“ възнамерява да създаде в страната ни център за обучение, иновации и инвестиции.

Премиерът Борисов и Ю Шъчун обсъдиха възможностите за улесняване на реализирането на съвместни проекти между България и Китай, което ще благоприятства развитието на отношенията между двете страни.

В срещата участваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и народният представител Гроздан Караджов.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...