Menu
Max_Weber

Румен Петков за протестите в МВР: Грешката е в липсата на диалог

"Не може да се отнасяме по този начин с хората на дълга и честа. Държавата трябва да покаже на тези момчета, че е зад тях! Ние на Нова година сме си семействата, на 15 септември сме с децата си в училищата, а тези момчета ни пазят!

Трябва да има категоричен политически и институционален ангажимент! Полицаите трябва да останат при държавата и обществото. Най-лесно е да си пуснеш рапорта. Държавата има нужда от тях, апелирам да останат при държавата!

Трябва да реабилитираме държавността. Удара върху сигурността, удара върху самочувствието на служителите на МВР, МО  и АНС е удар върху държавността и това трябва да се разбере. Ние трябва да сме наясно, че особено сега, когато имаме бежанска вълна, когато сме пред заплахата да останем без въдушна отбрана и т.н., да посегнеш по този начин… Полицаите имат правото на своя протест, но те са хора на дълга и честта… трябва да останат където са, да останат при държавата, да останат при обществото…

Най-страшното е, че разговорите за МВР се водят по студиата на телевизиите, а не институционално. Основната грешка е липсата на диалог. Не може полицаите да разбират от медиите за готвените промени. Не може вътрешният министър да не проведе разговори с тях и да им разясни готвената реформа.

Всички са се огледали в 20-те заплати. Никой не се замисля колко разводи има в МВР.

Какво правят обикновените хора на 31-ви декември? Забавляват се, докато полицаите дежурят. Бойко Борисов трябва да излезе и да каже дали тези неща се случват зад гърба му или е съучастник. Тази реформа е удар срещу държавността. Не може МВР, ДАНС и МО да се обявяват за гробище и блато. Това е недопустимо. Хората не одобряват протестите, но това се дължи на факта, че те слушат такива фрази за служителите от сектор сигурност.

Пак ще повторя, че това е удар срещу държавността, категоричен беше Петков. Трябва да има много категоричен политически и институционален ангажимент. Ако не бъде овладян този процес, ударът по сигурността ще бъде много голям. Тези хора трябва да останат при държавата. Вчера чух, че рапортите им за напускане ще бъдат разписани без проблем. Не трябва да се говори така.

Призовавам служителите на МВР да не подават рапорти за напускане. Те са се клели пред държавата и трябва да останат при нея, каза още Петков. Той коментира и отминалите местни избори. АБВ се представи добре, но допуснахме и грешки. Имаме отстъпление в редица градове. Тези теми ще се обсъждат на предстоящия конгрес на партията. Като цяло, тези избори бяха голям провал за левицата.

Не говоря само за БСП, а за цялата левица, макар че, от "Позитано" 20 носят най-голяма отговорност. Георги Първанов призова всички леви партии да се обединят за президентските избори, защото бъдещето на левицата е поставено на карта, прогнозира Петков.“

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...