Menu
Max_Weber

Министерство на земеделието и храните се обяви против въвеждането на данък "вредни храни"

Министерство на земеделието и храните обяви, че е против въвеждането на данък "вредни храни". Такъв режим, за облагане на т.нар. "вредни храни", аз дори не искам да споменавам подобно наименование, тъй като то не съществува в нито една дефиниция. На пазара в момента съществуват и се предлагат само безопасни за здравето на хората храни. Би следвало да говорим за храни, чиято консумация в норми, над медицински препоръчваните, би довело до определени ефекти за здравето, заяви в ефира на БНР министър Десислава Танева.

По думите й Министерството на земеделието и храните не било поканено и не е участвало в работната група, която е разработвала законопроекта за въвеждането на данък "вредни храни".

Никой досега не е потърсил позицията на министерството, в чийто ресор попадат храните, каза тя.

Нашият екип, включително и аз, го получихме, когато той беше качен на страницата на Министерство на здравеопазването за обсъждане. Ние приемаме и работим в посоката да формираме навици у младото поколение за здравословно хранене, допълни земеделският министър.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...