Menu
Max_Weber

Георги Първанов: ПП АБВ отива за победа на президентските избори

ПП АБВ отива за победа на президентските избори. Това заяви Георги Първанов, президент на Р България /2002-2015/ и председател на ПП АБВ в рамките на Националния съвет на ПП АБВ, който се проведе в НДК. Във форума, който събра стотици, участие взеха и ПГ на ПП АБВ, както и участниците в надпреварата на изборите за местна власт.

Първанов е категоричен, че ПП АБВ има потенциал да покаже убедителен резултат и на президентския вот и ще търси взаимодействие сред единомишленици. „Търсим взаимодействие не само в лявото, но и в центристкото политическо пространство, защото България има нужда от уважаван президент. И АБВ трябва да стане носител на инициативата. АБВ подава своята ръка за взаимодействие в лявото пространство и го правим с идеята това да бъде дългосрочно. Политическият живот не може да се развива без силна левица и убедително представяне в лявото“.

Председателят на ПП АБВ каза още, че формацията е готова на компромиси в рамките на едно равнопоставено взаимодействие с други партии. „Няма да приемем високомерното отношение и менторския тон“.

В равносметката си за местните избори Георги Първанов даде положителна оценка. „Над 40 общински кметове, над 120 кметове на населени места и над 150 общински съветници, избрани с прякото ни участие“.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...