Menu
Max_Weber

Компромисното предложение за промените в МВР е напълно приемливо

На журналистически въпрос, дали ще подкрепи министър Владислав Горанов за намерението му да реформира сектор "Сигурност", вицепремиерът отговори, че ще подкрепи министър Бъчварова. "Сектор "Сигурност" трябва да бъде подкрепен от съответния министър, а не само чрез бюджета", заяви той. " Това компромисно предложение, което беше направено и ще започне да се обсъжда, е напълно приемливо. То дава достатъчно сигурност", обясни Ивайло Калфин.

По думите му, едно от големите притеснения на служителите в МВР, е свързано с несигурността."Каквото и да преговаряме с тях, трябва да ги уверим, че това, което се променя, ще се промени и те ще могат да разчитат на стабилна среда в бъдеще, доколкото е възможно", поясни Ивайло Калфин.

"Като параметри на компенсациите при напускане и работни заплати, това, което е предложено има логика и би трябвало да бъде прието", добави вицепремиерът.

В отговор на въпрос какво е мнението му за обмисляното от финансовия министър премахване на т.нар. „клас прослужено време” Калфин заяви, че ако има гъвкава система за предоговаряне на работните заплати, има основание да се мисли за премахването му. Вицепремиерът уточни, че този въпрос не е обсъждан с него.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...