Menu
Max_Weber

Михаил Миков: Изборите са тежко фалшифицирани. Около 90% от протоколите са преправяни

„В цялата страна има дела за обжалване на резултатите от изборите. 90% от протоколите са преправяни. Крайно време е и от БСП сме готови да внесем предложение за промяна в Наказателния кодекс, свързано с преправяне на протоколи“. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков в студиото на Евроком.

Той коментира, че по-тежко наказуемо е да преправиш винетка, отколкото изборен протокол. „Изборите са фалшифицирани в много тежка степен“, категоричен е той поздрави и онези 60 общини, в които БСП спечели. „Хората издържаха и победиха в тази трудна обстановка, въпреки натиска,  фалшифицирането и купуването на гласове“, допълни той.

По неговите думи БСП се изправя с политически средства срещу технологии и заплахи на кандидати с уволнения на близките им и срив на бизнеса им. Той посочи пример с кандидат-кмета на Девин, който се отказва преди балотажа, както и съветникът от Дряново, който беше преследван и блъснат от кола. „В това отношение ГЕРБ са безскрупулни“, каза още той.

Миков обърна внимание и на случилото се в зала „Арена Армеец“. „Никъде в закона не пише, че хората трябва да бъдат заключени.  Шефката на общинската комисията твърдеше, че всичко е наред, докато изкарваха хората с линейки и цяла България гледаше. Тихичко я измъкнаха от ситуация, като премиерът я помоли да си подаде оставката. Сега ще се пласира в общинските служби“, подчерта Миков.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...