Menu
Max_Weber

Президентът Плевнелиев: Най-непосредственият риск е този от нарастване на миграционния поток от и към България

Най-непосредственият риск за България е свързан с евентуално нарастване на миграционния поток от и към нашата страна. Това заяви президентът Росен Плевнелиев след заседание на Консултативния съвет за национална сигурност.

Заседанието беше на тема „Промени в геостратегическата среда за сигурност и произтичащите от това рискове и заплахи за националната сигурност“.

"Системата на международни отношения е изправена пред предизвикателства. Бежанският натиск се превърна в основен рисков фактор за ЕС и държавите-членки”, заяви президентът Плевнелиев. По думите му, големият брой мигранти е натоварил системите за сигурност на страната.

„Най-непосредственият риск е рискът от нарастване на миграционния поток от и към България. Кризата в Украйна продължава. Наличието на конфликти в непосредствена близост до границите ни предизвикват допълнително напрежение. Зависими сме от доминиращ доставчик на газ”, каза още Росен Плевнелиев.


Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...