Menu
Max_Weber

Дружбата между българския и руския народ не се поддава на никакви изпитания

"Вековната дружба между българите и руснаците, между българската и руската култура се затвърди през тези 40 години. Тази непреходна и неподлежаща на никакви политически, геостратегически изпитания дружба направи така, че и нашите, и руските деца да помнят общата ни историята и дружбата между дедите им".

Това каза председателят на НС на БСП  Михаил Миков на тържеството по повод 40-та годишнина от основаването на Руския културно-информационен център в София.  Той добави, че РКИЦ e спомогнал младите да помнят своята история, но и да познават културата на другите страни. Миков бе категоричен, че в Руския културно-информационен център през тези 40 години е концентрирана малка част от нещо нетленно.

"Центърът е нещо повече - той е дом на руската култура, защото всички български и чужди граждани могат от тук да намерят пътя към културата и дружбата между нашите народи", заяви лидерът на социалистите.

На събитието бяха още и членовете на НС на БСП Таско Ерменков и Светлана Шаренкова.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...