Menu
Max_Weber

Обсъдиха приоритетите на правителството в образованието

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с европейския комисар за образование, младеж, култура, спорт и многоезичие Тибор Наврачич. По време на разговора си в Министерския съвет двамата обсъдиха приоритетите на правителството в образованието.

Премиерът Борисов акцентира върху конкретните стъпки, които се предприемат, за да се постигне поетапно нарастване на средствата за образование. Той добави, че със свое решение от месец октомври кабинетът осигури 20 млн. лв. за увеличаване на възнагражденията в системата. 

Министър-председателят изтъкна и приетия през септември от парламента нов Закон за предучилищното и училищното образование, с който се въвеждат редица реформи и който ще повиши качеството на обучението. Същевременно с приемането му страната ни изпълни основната препоръка на Съвета и на Европейската комисия, която вече 3 години е част от пакета Специфични препоръки към България във връзка с изпълнението на нашата Национална програма за реформи.

Министър-председателят Борисов и комисар Наврачич се обединиха около разбирането, че образованието и потребностите на трудовия пазар трябва да бъдат свързани, така че да допринасят за развитието на икономиката.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...