Menu
Max_Weber

Това е без съмнение война, в която Европа е в губещи позиции

„Битката срещу терора и „Ислямска държава” не може да бъде битка само на една държава, на едно общество и на една общност. Това е битка на света.“ Това каза в сутрешния блок по Канал 3 зам.-председателят на ПП АБВ Румен Петков във връзка с терористичните атентати в Париж.

По думите му, това означава обединени усилия с водещото място на Европа, Русия и САЩ. „Трябва да разберем, че този измислен проблем с Русия, поема твърде много енергия на европейките институции, икономика и граждани, за сметка на разузнавателните и контраразузнавателните служби, да бъдат ефективни в другото направление, което по изключително брутален начин ни показа най-зверските елементи в човешкият характер”, коментира Петков. Той добави, че такъв тип нетрадиционни удари са вече ежедневие. По думите му, срещу това ежедневие трябва да се противопостави целият ресурс.

„Сега е моментът, ние като държава и общество да покажем, че разбираме от тези знаци и това разбиране трябва да рефлектира върху бюджета на специализираните служби”, подчерта Румен Петков.

На въпрос дали всичко това може да се определи като война, депутат заяви, че това е без съмнение война, в която Европа е в губещи позиции. Той добави, че това се дължи от една страна на този измислен сблъсък с Русия. „Това е война, в която не се жалят сили и средства. Това е война, която надминава фашизоидните измерения на войната. Една петъчна вечер беше окървавена по зверски начин”, категоричен бе Румен Петков и добави, че на разузнавателните и контраразузнавателните служби трябва да разберат, че ударите се нанасят, за да бъде ударена Франция втори път за по малко от година.

Източник: Пресцентър АБВ

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...