Menu
Max_Weber

Бойко Борисов: В сигурността всичко, което трябва да се направи, сме го направили

„Това, което трябва да се направи, сме го направили. В момента в света няма човек, който да излезе и да каже, че няма риск, че сме в безопасност и че всичко ще бъде решено с едно движение. Предстои да се катализират доста процеси за повече сигурност, като ще бъдат инвестирани повече средства в тази сфера.” Това заяви премиерът Бойко Борисов.

По думите му това е притеснително, защото заради инвестициите в сигурността могат да бъдат орязани пари от оперативните програми.

Във връзка със създаването на единна система за сигурност министър-председателят коментира, че България има своите евродепутати в Брюксел. В петък там предстои оперативно заседание, на което ще присъстват министрите на вътрешните работи на страните членки, както и представители на правосъдните министерства. „Не трябва да се изсилваме да говорим предварително, ако нещо трябва да се правят законови промени имаме депутати, мнозинство, ще го внесат в парламента и ще го преценяват”, посочи Борисов.

В отговор на въпрос дали подкрепя изявлението на президента Росен Плевнелиев, че Русия води хибридна война срещу България, Борисов каза: „Аз не съм такъв голям ястреб. Балансът в момента в света е толкова крехък, че трябва внимателно да си мерим думите. Виждате и че на срещата на Г-20 най-големите лидери в света бяха много прибрани в изказванията си.”

На въпрос, свързан с изказване на Радан Кънев за необходимостта от силно лидерство в Европа, Борисов коментира, че времето ражда лидери, а в момента живеем в трудно време и ако няма, ще дойдат.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...