Menu
Max_Weber

Румен Петков: Плевнелиев да си подаде оставката днес и веднага

„След това, което се случи във Париж, очевидно е, че имаме съвършено нова международна ситуация. Може да се каже без преувеличение, че сме във война срещу тероризма. Диалогът и сътрудничеството между  Русия, САЩ и Франция, които търсят още по- ефективни и единни действия срещу Ислямска държава, подкрепят тезата на АБВ, че е необходимо да се отиде на друго ниво на партньорство. Трябва да загърбим противопоставянията“.

Това заяви на пресконференция заместник-председателят на Алтернатива за българско възраждане Румен Петков. „Парламентарната група на АБВ ще внесе в Народното събрание проект за декларация, с която парламентът да възложи на българското правителство да инициира в ЕС отпадането на санкциите срещу Русия, срещу съответните реципрочни действия от руска страна. Това е стъпката, ако искаме да покажем, че имаме политическа воля и че добре разбираме пред какво е изправен демократичният свят“.

Във връзка със затягането на мерките за сигурност Петков заяви още, че депутатите от АБВ ще инициират среща с ръководствата на разузнавателните служби, ДАНС, Служба „Военна информация“ и професионалното ръководство на МВР във връзка с възможностите за обезпечаване на тяхната ефективна дейност. „Ще се проведат разговори на тема бюджетно обезпечаване на службите. Ние сме длъжни като държава, като общество и ние като партия ще направим всичко възможно да се създадат условия за максимална ефективност в работата на разузнавателните и контраразузнавателните служби. Имаме волята държавата да покаже на обществото, че загрижеността за сигурността на българските граждани е над всичко“, заяви той.

В заключение Румен Петков кометира и твърденията на президента Росен Плевнелиев пред чужди  медии, че Русия се готви за хибридна война на Балканите, както и намека му, че именно руската държава стои зад кибератаките над сайтовете на ЦИК и президентството. „Не може да кажеш, че на Русия основната цел е да удари сайта на ЦИК и президента и че Русия ни е обявила война. Това означава, че той не разбира че нашите врагове са ИДИЛ и терорът. И понеже той мрази Русия, държи да злепостави България пред всички нормално мислещи хора. Нали разбирате, че това интервю за в. „Индипендънт“ се чете в цял свят. Той трябва да си подаде оставката днес и веднага, за да престане да позори родината ни с такива неадекватни и абсурдни тези. Хибридната война е само в неговата глава“.

Недопустимо е държавен глава да се държи по този начин, на фона на трагичните събития в Париж, категоричен бе Петков.

Пресцентър ПП АБВ

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...