Menu
Max_Weber

Бойко Борисов и Лиляна Павлова инспектираха Северната скоростна тангента

Министър-председателят Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“  инж. Лазар Лазаров направиха инспекция на строителството на Северната скоростна тангента.

В момента по трасето работят над 200 машини с цел ускоряване на работата. Очаква се до края на годината проектът, който се изпълнява със средства от Оперативна програма "Регионално развитие", да бъде завършен в максимална степен.

Премиерът препоръча пълна мобилизация, за да се спазят сроковете според европейските изисквания.  Очаква се до дни археолозите да напуснат терена и да го освободят за работа.

Общата дължина на Северната скоростна тангента е близо 17 км. Проектът се финансира от Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г. на стойност близо 180 млн.лв. с ДДС.  Изпълнител е Консорциум „ХПВС-ССТ“, в който участват: "Хидрострой" АД, "Пътни строежи - Велико Търново" АД, "Пътинженерингстрой - Т" АД, "Пътстрой Бургас" ЕООД и "Водстрой 98" АД  Изпълнител на строителния надзор е Обединение „СЖС ТЕХНОС - СЖС БЪЛГАРИЯ", в който участват „СЖС България“ ЕООД, гр. София и  „СЖС Технос С.А.“, Испания.

Трасето преминава през шест землища на  Требич, Илиянци, Бенковски, Малашевци, Орландовци и Враждебна.

Началото на участъка е на около 1.1 км след разклона за с. Мрамор. Краят на участъка е при пътния възел тип „пълна детелина” на Софийския околовръстен път на 1.1 км след новото начало на АМ „Хемус”.

По дължината на трасето са разположени 7 напречни връзки и 5 пътни възела. Предвидено е изграждането на 18 големи съоръжения по протежението на тангентата. Пътните ленти са 6 броя, по 3 в едно направление.

Изграждането на Северната скоростна тангента е от изключително значение за трафика в района на София. Тя не е част от Трансевропейската транспортна мрежа, но осигурява свързаност между няколко коридора от нея.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...