Menu
Max_Weber

Премиерът Борисов представи възможностите за инвестиции в България пред китайския бизнес

"Предимствата на България пред повечето Балкански страни са членството в  Европейския съюз, стабилните парламентарна подкрепа и правителство, най-ниските данъци в ЕС, високо квалифицираните кадри. На тази основа и предвид новите индустриални и технологични паркове, които изграждаме, китайските фирми могат да намерят много добър пристан". Това заяви министър-председателят Бойко Борисов при откриването на инвестиционния форум "Инвестирай в България. Разшири се в Европа", организиран в Шанхай от Българската агенция за инвестиции.

В срещата с членовете на българското правителство, включени в делегацията на премиера Борисов в Китай, участваха над 100 местни компании. Бойко Борисов посочи, че развитието на инфраструктурата,  новите транспортни коридори, достъпът до Черно море и Дунав, добрият климат, който способства развитието на туризма и земеделието, са само част от многото предпоставки, позволяващи да се задълбочи сътрудничеството между двете държави.

Министър-председателят обърна внимание и на инициативата 16+1. "Тя дава възможност и България, и Сърбия, и  Република Македония, и  Румъния, и останалите държави да  участваме в съвместни проекти, които да гарантират изграждането на жп линии, на магистрали, на инфраструктура, пристанища, за да може "Пътят на коприната" да следва своя естествен път", зави Борисов.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...