Menu
Max_Weber

Димитрис Куркулас с лекция за ЕС

Вицепремиерът по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева организира утре дискусия за подготовката на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. Събитието е част от инициативата „Европейски дебати“ за популяризиране на европейските политики в България.

Гост-лектор на форума е гръцкият дипломат Димитрис Куркулас, бивш ръководител на Делегацията на Европейската комисия в България.

Той притежава сериозен опит в областта на европейските политики и международните отношения. Има дългогодишен опит в Европейската комисия. Негова заслуга са организацията и подготовката на последните две гръцки председателства на Съвета на ЕС. Като ръководител на Делегацията на Европейската комисия в България в периода 2001-2006 г. Димитрис Куркулас играе ключова роля за присъединяването на България към ЕС.

Дискусията ще се фокусира около въпросите „Защо Българското председателство е важно от политическа гледна точка“ и „Практически съвети за ефективно Българско председателство“.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...