Menu
Max_Weber

Развиваме проекти с Китай по пътя на коприната

Меморандум за разбирателство между България и Китай беше подписан от външния министър Даниел Митов и колегата му Ван И в присъствието на министър-председстеля Бойко Борисов и президента на Китайската народна република Си Дзинпин в Пекин.

България подкрепя инициативата за изграждане на нов път на коприната „Един пояс, един път” в неговите две проекции – Икономическия пояс на пътя на коприната и Морския път на коприната на 21-ви век.

Целта на меморандума е съвместно да се развиват икономически проекти по пътя на коприната. Стратегическото географско положение на страната ни на границата между Европа и Азия й позволява да играе важна роля в изграждането на нови евразийски транспортни коридори.

Меморандумът ще помогне да се развиват различни политики в областта на търговията, земеделието, инвестициите, контактите между хората, връзките между местните власти.

България е готова да търси съвместно възможностите за синергия между „Един пояс, един път”, Инициативата 16+1 и новата платформа за свързаност ЕС-Китай.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...