Menu
Max_Weber

Бойко Великов: БСП е идейна и програмна партия и трябва да се води от политиките

„Това, което искаме да изработим като политика и действия, конкретни виждания на партията за развитието на страната, трябва е водещо, а не вътрешнопартийно противопоставяне”. Това заяви в ефира на БНР зам.-председателят на НС на БСП Бойко Великов.

Той обясни, че на заседанието на пленума са разгледани 3 основни въпроса: политиката, която ще изведе левицата в този труден за страната момент; ясна ориентация за провеждане на предстоящия редовен 49-ти Конгрес и необходими организационни въпроси. Великов подчерта, че това няма да е просто поредният конгрес и поясни, че той ще има решаващо значение за бъдещето  на партията и мястото й в политическия живот на страната. „Конгресът трябва да даде важен импулс за преодоляване на кризата, в която се намира БСП и връщането на доверието в нея”, категоричен бе той.  По думите му БСП трябва да се утвърди като носител на жизненонеобходима лява алтернатива за България на дясното управление с авторитарни тенденции, което е и в противоречие с конституционния модел.

Ръководството отново показа, че гледа напред и ще изведе партията до най-важния й форум

Помолен да коментира писмото на дикусионния клуб в Красно село, Великов заяви, че разделението в БСП предизвиква остри реакции. „Подобни действия създават не само вътрешни противоречия, но и пробпеми с възприемането на БСП”, каза още той. По думите му ясно е очертана манипулацията, която е направена. Зам.-председателят на левицата обясни, че няколко от участниците в дискусията са се разграничили – Цеков, Междуречки, Таков. Той поясни, че те са заявили, че са присъствали на срещата, но не са подписвали писмото и не са заявявали готовност да го направят. „Ръководството отново погледна напред с възможност в най-кратки срокове да насрочи Конгреса, за да изведе основното, което е необходимо в този политически момент, за да върви партията напред към най-важния си форум”, подчерта Великов. По думите му този форум не може да се превърне  само в сблъсък на една група срещу друга. „БСП е идейна и програмна партия и трябва да го докаже отново с политиките, които предлага”, категоричен бе той. Великов подчерта, че тези политики трябва да намерят и реален израз, защото проблемите в България са много тежки и не намират решение нито в бюджета за следващата година, нито в позициите, които заема управлението.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...