Menu
Max_Weber

Калфин на заседание на Съвета на ЕС по заетост и социална политика

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин ще участва в заседание на Съвета на ЕС във формат „Заетост и социална политика“ в Брюксел.

Участниците във форума ще обсъдят предложението на ЕК за Директива на Европейския парламент и Съвета за подобряване на баланса между половете сред директорите на дружествата за борсова търговия, което България подкрепя.

Очаква се министър Калфин да представи позицията на страната ни по Годишния обзор на растежа за 2016 г., който определя общите икономически приоритети за ЕС през следващата година.

В дневния ред на заседанието се предвижда и обсъждане на политическо споразумение и предложението за Препоръка на Съвета за инициатива за интегриране на трайно безработните лица.

В рамките на форума министър Калфин ще проведе двустранни работни срещи с министъра на децата, възрастните хора и равенството между половете на Швеция Оса Регнер и министъра на труда, заетостта, професионалното обучение и социалния диалог на Франция Мириам Ел Комри.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...