Menu
Max_Weber

Първанов: Удовлетворени сме от промените в Конституцията

Пресконференция на ръководството на ПП АБВ, с участието на лидера на партията Георги Първанов, президент на Република България (2002-2012) и зам.-председателят Румен Петков се проведе в Народното събрание.

„Даваме тази пресконференция, за да изразим отношението си и позицията си по приетите и предстоящите за приемане текстове на промените в Конституцията за съдебната власт. Бих искал да изразя удовлетворението от дебата. Нямам съмнение, че нещата ще вървят до края в този дух. Този модел на съдебна реформа чрез конституционните промени беше заложен в онзи законопроект за съдебната власт, който защитихме преди всички парламентарни групи”, заяви Георги Първанов.

„Специално в текста, засягащ разпределението на квотите по колегии – това е успех за АБВ, тъй като това е текст, който отстояваме от самото начало преди всички. Беше проява на разум приемането на такова разпределение. Направили сме своите компромиси относно състава на ВСС, относно начина на вземането на решения. и досега сме убедени, че по-верния начин е тайното гласуване”, каза още Георги Първанов.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...