Menu
Max_Weber

АБВ със законодателни предложения в съдебната власт и борбата с корупцията

„Политическата декларация, с която е избрано правителството, няма смисъл да се преразглежда, защото в нея има ясно формулирани приоритети и от тях няма движение встрани“, заяви Румен Петков. Той цитира думи на Радан Кънев от стенограма от заседание в кабинета на Цецка Цачева, преди първото гласуване на промените в Конституцията.

Радан Кънев е казал „ние трябва да се освободим от робството Конституционен съд“. Това заседание е било открито от премиера Борисов, който ясно е казал, че за която и да е квотите с равен резултат, ни изправя пред възможността КС да отмени това решение.

Според Румен Петков, партиен лидер може да има такова самочувствие, ако живее в държава като Северна Корея и позиции на КС за него да нямат значение, но в демократична България това не нормално.

„Един народен представител кaзва на българските граждани, че законът за него нищо не значи нищо. Или РБ е искал нищо от това да не се случи, за да може да живее от разсъждение на база съдебна реформа или не знае какво прави“, заяви още Петков.

„АБВ направихме невъзможно КС да анулира всички решения на тема промени в Конституцията, запазихме  достойнството на една съставна част на съдебната система и попречихме на изкуственото противопоставяне на съдии, прокурори и следователи. Имаме всички основания да се гордеем, че не допуснахме КС да бъде сезиран, подчерта зам.-председателят на АБВ.

АБВ готви изключително сериозни законодателни предложения за съдебната власт, борбата с корупцията. АБВ показа чрез вицепремиера Калфин и парламентарната група как се прави политика, подчерта Румен Петков.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...