Menu
Max_Weber

Цвета Караянчева: ПГ на ПП ГЕРБ ще поиска от ДАНС разследване на думите на Станишев за референдум за Кърджали

Днес или утре парламентарната група на ПП ГЕРБ ще поиска от ДАНС разследване на думите на г-н Станишев, има ли реална заплаха за Област Кърджали. Има ли интереси на чужди сили към Област Кърджали? И на какво основание г-н Станишев говори по този начин. Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента народният представител от ГЕРБ и областен координатор на партията в Кърджали Цвета Караянчева.

Във връзка със скандалното изказване на председателя на Станишев пред столичен ежедневник, че утре някой може да поиска референдум за Кърджали, Караянчева попита председателя на БСП и на ПЕС какво има предвид, като визира Кърджали за евентуален референдум? „Цитирам заглавието на статията: „Ако някой утре поиска референдум за Кърджали“. Защо визира Кърджали? Кърджали винаги е бил и ще бъде част от България. В Кърджалийско живеят български граждани, независимо от тяхната етническа, религиозна или социална принадлежност. Вярно е, че когато БСП и ДПС са на власт, БСП винаги е изтъргувала Кърджали и е давала Кърджали да бъде феодално владение само на една партия, в случая ДПС. По този начин, в това управление днес, ДПС управлява и цяла България“, подчерта Цвета Караянчева. По думите й, мандатоносителят БСП позволява политическа поръчка. „Знаем, че те са добри генни инженери. Тази политическа поръчка в момента, която се изпълнява, е да втвърди електоратите на ДПС и Атака“, посочи областният координатор на ГЕРБ - Кърджали.

Цвета Караянчева попита Станишев и какво има предвид, когато казва, че ДПС е националноотговорна партия, че представлява българските турци? „ДПС етническа партия ли е? Той признава ли, че това е етническа партия?“, попита още Караянчева. Тя бе категорична, че българските турци са български граждани и те гласуват за всички партии, които са на територията на Република България, включително и за партия ГЕРБ. „Никой няма право да си присвоява термина „пазител на етническия мир“. Етническият мир го пазят всички български граждани, които живеят на територията на България. И още един път – искам извинение от г-н Станишев, и аз, като народен представител от Област Кърджали, искам извинение от името на кърджалийци. Искам да излезе и да каже какво е имал предвид с този референдум. Защо сравнява Кърджали с Крим?“, подчерта Цвета Караянчева.


Източник: Пресцентър ГЕРБ

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...