Menu
Max_Weber

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев посети Националния център за скрининг на терористи и Националния контратерористичен център

В рамките на работното посещение в САЩ министър Цветлин Йовчев и водената от него делегация са посетили двете информационно-аналитични структури, имащи задача да подпомагат дейността на американските правоохранителни и специални служби в областта на контратероризма, както и контратерористични звена и агенции на съюзнически държави.

Там те на място са се запознали с целите и задачите на тези важни звена, с механизмите на дейност и взаимовръзката им с останалите елементи от правоохранителната и разузнавателната рамка.


На срещите с ръководствата на двата центъра е изразена взаимна благодарност за успешното сътрудничество между службите на двете държави. Обсъдени са възможности за установяване на ползотворно и активно двустранно сътрудничество между Националния център за скрининг на терористи (НЦСТ) и Националния контратерористичен център (НКТЦ) от една страна и Координационния център за противодействие на международния тероризъм към Държавна агенция „Национална сигурност“ от друга. Домакините са приели молбата от наша страна български експерти да посетят двата центъра с цел изучаване структурата и организацията на дейността им.


На снимката: министър Цветлин Йовчев с Кристофър Пайота, директор на НЦСТ


Източник: Пресцентър МВР

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...