Menu
Max_Weber

Външният министър разкритикува Местан

Министърът на външните работи Даниел Митов разкритикува Лютви Местан, който след прекара цяло денонощие в посолството на Турция. Не мога да си обясня поведението му, заяви Митов в ефира на БТВ.

Той подчерта, че отношенията между България и Турция не зависят от процесите в една или друга партия. Затова е призовал турският посланик Сюлейман Гьокче да преодолее неприятното впечатление, създадено от самият него, за намеса във вътрешните работи на България. "Не влизат в разбирането ми за професионално дипломатическо поведение действията на един посланик, който си позволява поведение, което общественото мнение в България възприема като намеса във вътрешните ни работи. Затова съм го призовал по съответния начин да направи необходимото, за да преодолее това възприятие", заяви Митов.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...