Menu
Max_Weber

Министър Йовчев е подкрепил предложението на заместник - директора и директор по операциите на ДЕА да се обсъди възможността за създаване на специални съвместни екипи

Още в самото начало на срещата зам.- директорът и директор по операциите на Агенцията за борба с наркотиците /ДЕА/ Томас  Харигане е изказал  благодарност за изградените през последните години двустранни отношения и е дал висока оценка за съвместната операция (с участието и на френските правоохранителни служби) при която през февруари 2014 г. бяха заловени 1 400 кг кокаин.

Вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев е запознал домакина с реформата в сектор „Сигурност“ и визията на правителството по отношение на  противодействието на организираната престъпност, в т.ч. наркотрафика и съпътстващите го престъпления. Той е подкрепил предложението на Томас Хариган да се обсъди възможността за създаване на специални съвместни екипи между ДЕА (посредством регионалния офис в София), МВР, ДАНС и Агенция „Митници“ – МФ  с цел задълбочаване на двустранното оперативно сътрудничество. По думите му  подобна инициатива само би допринесла за по-висока ефективност и резултатност.


В хода на разговора са обсъдени двустранните отношения на стратегическо ниво и са  набелязани конкретни мерки за задълбочаване и разширяване на сътрудничеството. Дискутирани са съвременните тенденции в наркотрафика и методи за неговото противодействие,  особено внимание е отделено на необходимостта от всеобхватно международно сътрудничество в оперативната сфера.


В края на срещата министър Цветлин Йовчев е отправил покана към г-н Томас Хариган, както и към директора (администратора) на ДЕА Мишел Лионхарт, да посетят България в удобно за тях време през 2014 г. Поканата е приета със задоволство от американска страна.


Източник: Пресцентър МВР

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...