Menu
Max_Weber

Реанимиране на големите енергийни проекти иска Михаил Миков

Управляващите се опитват да симулират промяна на отношението си към Русия. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков в ефира на Нова телевизия. Той определи като странно промененото отношение на управляващите в България към Русия, с оглед на заявената от тях гордост за спирането на три големи руски проекта в България.

„Прави се опит да се демонстрира промяна на отношенията с Русия”, заяви Миков. По думите му промяната на отношенията между Русия и Турция дава нови шансове за България за реализация на икономическо сътрудничество в енергетиката – реанимация на големите проекти „Южен поток”, „Бургас-Александруполис” и  АЕЦ „Белене”. Миков подчерта, че за България е важно да запази присъствието си в ядрената енергетика на Балканите.

По темата за декларацията на Лютви Местан и последвалите събития в ДПС, Миков коментира, че единствената група, която е напуснала пленарна зала и е отговорила с декларация на изказването на Местан, е била именно БСП. Михаил Миков коментира, че няма информация дали тази декларация на бившия лидер на ДПС е причина за случилото се в движението в последствие и не е коректно да се коментират вътрешнопартийните проблеми в друга партия. Той обаче подчерта, че има тежки проблеми и в ЕС, и в Близкия изток. По думите му Турция прокарва политика и по отношение на България и на съседни страни , която не съответства на евроатлантическите ценности.

Председателят на БСП бе категоричен, че в момента важно е след промените в ДПС как движението ще очертае опозиционния си характер и дали ще стане истинска опозиция или декларативна такава, която по редица въпроси подкрепя управляващите – външен дълг, възрастта за пенсиониране, Конституцията. Миков бе категоричен, че ДПС трябва ясно да заяви, че няма нужда от Велико народно събрание. „Не бива да се поставя под въпрос унитарния характер на държавата”, каза още лидерът на левицата.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...