Menu
Max_Weber

Румен Петков: Показните убийства показват, че живеем в болно общество и болна държава

Като пореден сигнал за необходимостта от заздравяване на структурата на Министерството на вътрешните работи определи зам.-председателят на ПП АБВ Румен Петков случаите с показни убийства на знакови фигури от последните седмици. В ефира на bTV той коментира, че подобна престъпност е пример за здравето на българското общество като цяло.

„Това е част от възпитанието на нашето общество и такива случаи показват, че живеем в болно общество и болна държава, но искам така да кажа, че е редно в случая да се замислим като атакувахме преди няколко месеца МВР, като говорихме, че трябва да се преустанови с плащането на пенсиите на служителите, като атакувахме системата като цяло и тогава говорих, че деморализацията на състава рискуваме да стане необратима. Че вместо да се съсредоточим върху оперативното ръководство, върху нужния ресурс, върху нужната организация на работа, ние се фокусираме върху неща, които в една или друга степен са практика в европейските страни, правим грешка и за съжаление такива резултати показват, че не е това начинът да се реагира“.

По въпроса за възможността за предоставяне на дарения на МВР, Петков е категоричен, че подобна практика не би имала пробойни, ако се прави прецизирано и при стриктни правила.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...